Spel

Skribent

Viktor Eriksson

9 oktober 2023 | 20:50

Notan för “Cyberpunk 2077”-expansionen landade på nästan en miljard

Det har varit dyrt för CD Projekt att ändra på allmänhetens uppfattning av det en gång buggiga actionrollspelet.
När CD Projekts actionrollspel "Cyberpunk 2077" släpptes mot slutet av 2020 var det ett av det senaste årtiondets mest hajpade spel. Strax efter släppet hade det också blivit en av årtiondets största besvikelser när det visade sig vara en ofärdig röra fylld med tekniska brister och fel.
 
Under åren som gått har CD Projekt arbetat för att ändra på allmänhetens uppfattning av spelet genom mängder av uppdateringar. Den 26 september i år släppte utvecklaren också expansionen “Cyberpunk 2077: Phantom Liberty” som hyllats av både spelare och kritiker som CD Projekts stora revansch.
 
Den revanschen tycks samtidigt ha blivit en dyr historia. Kotaku rapporterar att i samband med en presentation för investerare som CD Projekt höll den 5 oktober avslöjade det polska företaget att budgeten för Phantom Liberty landat på totalt 370 miljoner zloty, motsvarande cirka 940 miljoner kronor.
 
Utvecklingen av själva expansionen ska kostat 275 miljoner zloty, motsvarande cirka 699 miljoner kronor, medan marknadsföringen av den kostade 95 miljoner zloty, motsvarande cirka 241 miljoner kronor. CD Projekt säger samtidigt att de känner sig säkra på att både huvudspelet och expansionen kommer att förbli storsäljare under lång tid framöver och jämför dem med sitt tidigare succéspel “The Witcher 3: Wild Hunt”.
| 9 oktober 2023 20:50 |