Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

16 november 2015 | 21:00

Noomi Rapace borta från "Prometheus 2"?

Bedöm själva.
Ridley Scott har lagt på ett kol med sitt arbete kring "Prometheus"-uppföljaren, som numera kallas "Alien: Covenant" (tidigare "Alien: Paradise Lost"). Förutom att joxa med namnet har han också utannonserat att filmen kommer att börja spelas in tidigt nästa år för att sedan vara redo för premiär i oktober 2017. 

Nu har en text släppts kring vad filmen ska handla om, och med svenska ögon sett ser filmen just nu väldigt Noomi-lös ut. Rapace spelade som bekant huvudrollen Elizabeth Shaw i föregångaren, och "Prometheus" slutade med att hennes karaktär och Michael Fassbenders David befann sig strandsatta på en främmande planet tillsammans. Ridley Scott har tidigare sagt att "Prometheus 2" (eller "Alien: Covenant" som den nu heter) skulle bli en typ av "road movie" där Elizabeth och David vandrar runt för att hitta de så kallade ingenjörernas hemplanet. Nu verkar han dock ha ändrat sig om den där hela "Elizabeth är också med i handlingen"-grejen.

Läs sammandraget:

- Ridley Scott återvänder till universumet han skapade i "Alien" med "Alien: Covenant", andra delen i prequel-trilogin som började med "Prometheus", med en film som direkt återkopplar till Scotts nyskapande science fiction-verk. Besättningen på skeppet "Covenant" upptäcker vad de tror är en paradisisk, outforskad planet, men som egentligen visar sig vara en mörk och farofylld värld vars enda invånare är den syntetiske David (Michael Fassbender), en överlevare från den olycksaliga Prometheus-expeditionen.

David är alltså den enda överlevaren på planeten. Vad som hände med Elizabeth är oklart, men att karaktären inte nämns får varningsklockorna att ringa.

Här är en första bild från produktionen:

Large 61a7a6b2e85d68f9c8f07bbc4a9df71c alien covenant logo

Skulle du sakna Noomi Rapace i "Alien: Covenant"?
| 16 november 2015 21:00 |