Spel

Skribent

Anders Eklöf

26 maj 2023 | 11:00

"Nomadland"-regissören gör trailer för stekheta spelet "Diablo IV"

"Nomadland"- och "Eternals"-regissören Chloé Zhao har regisserat en snygg live action-trailer för det kommande spelet "Diablo IV".
Den 6 juni släpps spelet "Diablo IV" till PC och konsoler, som många fans av de tidigare spelen längtar vansinnigt mycket efter att få sätta tänderna i.
 
Spelet utspelar sig 30 år efter händelserna i föregångaren "Diablo III: Reaper of Souls", där kultmedlemmar har frammanat demonen Lilith för att härja i världen. Det är upp till dig och andra att välja mellan klasserna Barbarian, Sorcerer, Druid, Rogue och Necromancer för att slakta monster och samla en hel del loot.
 
Nu har Blizzard Entertainment släppt en kortfilm som regisserats av Oscarsvinnaren Chloé Zhao ("Nomadland", "Eternals") tillsammans med Kiku Ohe med namnet "Saviors Wanted".
 
 
Klippet visar invånare i "Diablo"-världen Sanctuary som ber om din hjälp i striden mot demonen Lilith, som faktiskt ser riktigt snyggt ut.
 
- När vi arbetade med Blizzard fick vi den underbara möjligheten att väcka den mörka, spännande och fantasifulla världen i "Diablo IV" till liv. "Diablo"-fans är väldigt passionerade och många har varit med spelserien i över två decennier. Vi vill göra rätt för fansen, hedra spelets rika berättelse och viscerala världsbyggnad samtidigt som vi framkallar de starka känslor som spelarna känner när de fördjupar sig i spelet, säger Chloé Zhao.
 
Kan vi anta att Chloé Zhao har lagt en del timmar på "Diablo"-serien genom åren?
 
 
Vår recension av "Diablo IV" kommer du att kunna läsa några dagar innan spelet släpps den 6 juni. Då får du veta om det har varit värt väntan och om Blizzard lärt sig att göra ett riktigt bra spel efter en del snedsteg med spel som "Diablo Immortal" och "Overwatch 2".
 
Ska du spela "Diablo IV" på nationaldagen?
| 26 maj 2023 11:00 |