Film

Skribent

MovieZine

4 mars 2021 | 11:10

Hyllade ”Nomadland” släpps på bio i mars, på streaming i april

Golden Globe-vinnaren och Oscarsfavoriten har äntligen spikat ett svenskt premiärdatum.
I dag presenterar Searchlight Pictures den svenska lanseringsplanen för Chloé Zhaos prisade film ”Nomadland”. Filmen har vunnit Golden Globes för Bästa Film (Drama) samt Bästa regissör, Guldlejonet för bästa film på Venedigs filmfestival samt Publikpriset på Toronto International Film Festival.

”Nomadland” kommer att få biopremiär i Sverige den 26 mars 2021.

Bara en månad senare väntar streamingpremiären. "Nomadland" släpps på Star på Disney+ den 30 april 2021. Det kostar inget extra att se filmen på tjänsten.

(Obs. På grund av de rådande restriktionerna kan biodatumet komma att ändras.)
 
 
"Nomadland" följer Fern (Frances McDormand) när hon, till följd av en ekonomisk kollaps i en industristad på landsbygden i Nevada, ger sig iväg för att utforska livet som en modern nomad – bortom samhällets gränser.
 
"Det finns något i Chloé Zhaos filmer som får mig att tänka på Ang Lee – trots regissörernas vitt skilda stilar. Det handlar om upptäckaranda och nyfikenhet, den där drivkraften att hitta den mänskliga anden och essensen i en plats eller epok. Hon är utlänningen som skärskådar en ny verklighet fångar in dess essens. Smärta, civilisationskritik och vardagspoesi bildar tillsammans ett ådernät av scener", skriver Oskar Smulski i sin recension av "Nomadland" på MovieZine.
 
 
Kommer du att se filmen på bio eller streaming? (Eller väntar heller på dvd:n?) Kommentera nedan.
| 4 mars 2021 11:10 |