Film

Skribent

MovieZine

6 augusti 2023 | 10:00

Nolans "Oppenheimer" har inte en enda bortklippt scen enligt Murphy

Christopher Nolans “Oppenheimer” har till synes allt - en fantastisk rollista, maffig speltid, påkostade effekter - men inga bortklippta scener.
Det är huvudrollsinnehavaren Cillian Murphy som har avslöjat för Collider att fans inte bör förvänta sig att se några bonusscener när “Oppenheimer” släpps att köpa digitalt eller på Blu-Ray:
 
- Det finns inga bortklippta scener i Chris Nolans filmer. Det är därför det inte finns något bonusmaterial på DVD-filmerna. Manuset är filmen. Han vet exakt hur det ska se ut - han mixtrar inte med filmen för att ändra storyn. Det han har är filmen.
 
Det är inte heller bara Cillian Murphy som säger att Nolans filmer sällan har särskilt många bortklippta scener. Även Chris Nolan själv säger det, till MTV:
 
- Jag brukar försöka sortera ut onödiga scener redan på papper, för det är väldigt dyrt att filma scener som inte ska vara med i den färdiga filmen. Det slösar tid och energi också. De flesta av mina filmer har väldigt få bortklippta scener, vilket alltid gör DVD-tittare besvikna.
 
Så alla ni som går och ser “Oppenheimer” på bio kan vara nöjda i vetskapen om att de tre timmar ni får se på bioduken är de tre timmar som Nolan avsåg från början: varken mer eller mindre.
 
| 6 augusti 2023 10:00 |