Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

16 mars 2016 | 09:00

Ninjor, explosioner och cinematiska slagsmål - Daredevils nya trailer har allt

Med bara två dagar kvar till Säsong 2 analyserar vi den helt nya trailern och vad vi har att se fram emot.
Bara några dagar kvar - den 18 mars har den andra säsongen av "Daredevil" premiär på Netflix. Det är dags att komma i form igen inför 13 nya avsnitt genom att ta en titt på den sista, action-späckade trailern som just har släppts.


Det är mycket som har klämts in på kort tid, men här är tre saker från trailern som förmodligen gör dig exalterad inför den nya säsongen:

Tuffa ninjor
Det har hintats om förr, men här blir det tydligt att ett gäng tuffa ninjor infiltrerar Hell's Kitchen under jorden av okänd anledning. Vi vet inte vad deras mål är, men vi vet att Stick har fått nys om dem och kan förvänta oss en riktigt badass fight mellan dem och Man Without Fear.

Kärlekstrassel
Matt Murdock och Karen Page skymtas ihop i en bild som skriker sexy-time. Det fanns uppenbarligen en gnista mellan dem i Säsong 1, men som turturduvorna av olika anledningar inte kunde utforska närmare. Det verkar ju onekligen som att de sätter på sina bästa moves den här säsongen, men med Matts livsfarliga före detta flamma Elektra Natchios tillbaka i bilden krävs det nog lite "cojones" från Matt att gå in i en romans med Karen.

Sist men inte minst...

Det episka mötet mellan Daredevil och The Punisher
Det är ingen hemlighet att den nya säsongen huvudsakligen kommer att kretsa kring konflikten mellan Daredevil och The Punisher. Vi har tidigare sett att Matt kommer att bli fastbunden runt en skorsten i en (ur serietidningen) riktigt cool scen. Om vad vi kan se ur trailern är ifrån det mötet eller från senare i säsongen, är svårt att säga, men det är lätt att utropa att det ser förbannat bra ut! Det är en sann fröjd för ögat när bildkompositionen inte bara berättar historien, utan är rent konstnärlig i sig själv. Kontrasten mellan The Punishers grova slagsmålsstil och Daredevils viga rörlighet blir som en kraftfull dans bland kristallklara regndroppar i natten. Bra jobbat, hörni.

Vad tycker Daredevil själv?


Självaste Matt Murdock-skådisen Charlie Cox har själv sagt till CinemaBlend idag vilken scen ur Säsong 2 som han längtar tills fansen får se. Det är en uppföljning på det snygga korridors-slagsmålet i första säsongen.

- Det var riktigt kul. En stor utmaning, inte minst för kameramannen, då merparten av scenen tar plats i en trappuppgång, vilket visade sig ganska krångligt men utmanande. Det är ett av mina bästa minnen från Säsong 2. Det är den scen som jag ser mest fram emot att visa fansen.

Varför korridors-scenen var så fantastisk var för att det är en slagsmålssekvens där Daredevil slåss mot ett trettiotal fiender i en enda tagning, som sömlöst vänder runt och filmar nerför korridorens olika ändar, medan vår hjälte och hans motståndare ramlar genom dörrar in och ut ur bild i en otroligt vältajmad koreografi. En fin detalj är att de alla tappar musten mer och mer ju längre de slåss och i slutet skriker hela Daredevils kroppsspråk av mjölksyra och man förväntar sig nästan att Gunde Svan ska hoppa in och skrika i hans öra. 

Är det bara jag eller påminner den scenen så sjukt mycket om den berömda korridorsscenen ur sydkoreanska filmen "Oldboy" från 2003? Hur som helst: vad utläser du ur den sista trailern?
| 16 mars 2016 09:00 |