Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

15 oktober 2023 | 09:20

Regissören till "Nightmare Before Christmas" har idéer till en prequel

30 år har gått sedan "Nightmare Before Christmas" hade premiär, och regissören Henry Selick är inte intresserad av någon uppföljare. Men prequel är en annan femma.
I samband med 30-årsjubileumet pratade tidningen People med Henry Selick, som regisserade "Nightmare Before Christmas"), och Chris Sarandon (som gjorde rösten till huvudkaraktären Jack Skelllington), om filmen och hur det var att göra den.
 
Föga förvånande leds samtalet in på en eventuell uppföljare. Medan Sarandon är odelat positiv, nästan extatiskt, till blotta tanken så är Henry Selick mer försiktig:
 
- "Nightmare Before Christmas" är en perfekt film som kom ut vid en perfekt tidpunkt, och bara har växt till nåogt mycket större genom åren.
 
Han tror dessutom inte att Tim Burton, som skrev dikten filmen är baserad på, är intresserad av en uppföljare. Och det är viktigt, eftersom han troligen måste godkänna ett sådant projekt.
 
Men det finns fortfarande idéer och omständigheter som skulle göra Henry Selick intresserad och villig:
 
- Det skulle kunna vara mer intressant att göra en prequel. Det kan finnas en intresssant historia om hur Jack blev kung över Halloweenstaden.
 
"Nightmare Before Christmas" finns tillgänglig för streaming på Disney+.
 
 
Vill du se historien om hur Jack Skellington blev pumpakung?
| 15 oktober 2023 09:20 |