Film

Skribent

Anton Skoglar

21 april 2022 | 15:30

Nicolas Cage tackade nej till "Sagan om Ringen" och "The Matrix"

Cage ville hellre vara hemma med sin familj.
Hade du kunna tänka dig Nicolas Cage som Aragorn eller Neo? I en alternativ verklighet hade det kanske varit fallet. Cage berättar själv i en intervju med People att han valde borde att medverka i "Sagan om Ringen" och "The Matrix" för att spendera mer tid med sin familj. 
 
- Det finns ingen version av Nic Cage som inte valde familjen över karriären. Jag tackade nej till "Sagan om Ringen" och jag tackade nej till "Matrix" för jag vill inte resa bort och filma i New Zeeland eller Australien i tre år för jag behövde vara hemma med min son Weston, det är ett faktum, säger Cage och fortsätter: 
 
- Så det är en stor skillnad mellan Nic Cage i "Massive Talent" och den Nic Cage som sitter framför er här nu.
 
Versionen av Cage i den kommande filmen "The Unbearable Weight of Massive Talent" är alltså ganska långt ifrån verkliga Nic Cage, enligt honom själv samt filmens regissör och manusförfattare Tom Gormican ("That Awkward Moment"). Däremot skojar filmen friskt med Cages karriär och det nästintill kultiska följe som kommer med Nicolas Cage. 
 
- Det som förvånade oss mest var att han (Cage) har ett rykte av sig att vara rätt vild och galen. Men han kom oerhört förbered till inspelningen och hade så mycket tankar och åsikter om sin karaktär, säger Gormican. 
 
Cage förklarar själv också att egenskapen att driva med sig själv är något som han utvecklat över flera år:
 
- Jag brukar alltid säga att jag aldrig haft en karriär, bara jobb. Vad jag menar med det är att, ibland, om du går in själv och försöker bygga en karriär så är det inte långt till att man börjar bygga sin egen myt och tar sig själv på för stort allvar. Du blir pretentiös och en diva, och det är då du börjar göra misstag, både framför och bakom kameran.
 
 
"The Unbearable Weight of Massive Talent" har premiär 29 april. 
| 21 april 2022 15:30 |