Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 november 2019 | 23:50

Nicolas Cage spelar Nicolas Cage i metafilm

Får fet lönecheck för filmen med den blygsamma titeln "The Unbearable Weight of Massive Talent".
Nicolas Cage kan få spela Nicolas Cage i en film om Nicolas Cage, enligt dagens märkligaste nyhet.

Om förhandlingarna går igenom (kom igen... vem skulle annars spela Nicolas Cage?) ska Cage ta huvudrollen i ett kommande meta-drama. Hollywood Reporter skriver att filmstjärnan kan räkna med en rejäl lönecheck för att driva med sig själv, sin image och några av sina mer tveksamma rollval.

"The Unbearable Weight of Massive Talent" följer Cage som desperat jagar huvudrollen i en Tarantino-film, samtidigt som han är tyngd av skulder och har en dålig relation till sin tonårsdotter. Till råga på allt blir han inblandad i en farlig situation med CIA, en drogkartell och en kidnappning.

Och det är inte allt: Cage samtalar med 90-talsversionen av sig själv, som retar honom för alla usla filmer han har gjort. Man kommer referera till kända Cage-rullar som "Farväl Las Vegas" och "Face/Off", samtidigt som projektet bär spår av "Adaptation".

Bakom den här underbara idén står Tom Gormican, som gjorde komedin "That Awkward Moment" med Zac Efron. Paramount och HBO Max slogs om manuset som slutligen hamnade hos Lionsgate.
 
Och där fick vi svar på frågan vår krönikör ställde häromveckan: Vad hände med Nicolas Cage? Han är antingen på botten av sin karriär eller på den absoluta toppen - det är svårt att se skillnad med Hollywoods kanske mest ikoniska stjärna.
| 15 november 2019 23:50 |