Film

Skribent

Josefine Krischausky

7 januari 2023 | 16:00

Nicolas Cage avslöjar nya detaljer om "Face/Off"-uppföljaren

Samtidigt som både Sean Archer och Castor Troy återvänder, kan även deras barn komma att få en central roll i kultfilmens fortsättning, menar skådespelaren.
I början av 2021 bekräftades det att John Woos actionfilm "Face/Off" får en uppföljare, denna gång med Adam Wingard ("Godzilla vs. Kong") som regissör. Sedan dess har uppdateringarna varit relativt få, men nu vet vi lite mer om vad fortsättningen kan komma att handla om.
 
Det är sedan tidigare känt att både John Travolta och Nicolas Cage återvänder till sina roller som FBI-agenten Sean Archer och terroristen Castor Troy, som i originalet bytte ansikten med varandra. Dock kan vi även förvänta oss att få se ett par nya ansikten, menar Cage. Förutom att Castor tycks ha överlevt händelserna i föregångaren, vill man nu introducera publiken för huvudkaraktärernas barn.
 
– Jag tror att "Face/Off" lämpar sig för en uppföljare med många vändningar och mycket oförutsägbarhet. Om man tänker på idén om avkommor, att Castor och Sean får barn som växer upp, så blir det lite som tredimensionellt schack. Då handlar det inte längre om bara John Travolta och mig, utan då är vi fyra personer som spelar pingpong med varandra, på olika nivåer, och då blir det ännu mer komplext, säger Cage till Collider.
 
Skådespelaren tillägger dock att han ännu bara har haft ett möte om filmen, men att han inte har hört mycket nytt sedan dess. Samtidigt menar han att han har fullt förtroende för Wingard, som även är en av uppföljarens manusförfattare.
 
– Han är toppen, och jag tycker att vi har liknande smak och medvetenhet. Jag gillade allt han gjorde med "Godzilla vs. Kong" och tycker att han är smart.
 
 
Nu har det gått över 25 år sedan originalfilmen, som har kommit att bli kultförklarad, hade sin premiär. Wingard har tidigare förklarat att uppföljaren ska hylla sin föregångare, men att man även vill göra någonting som känns nytt. 
 
– Att göra en ”Face/Off”-uppföljare låter oss gå tillbaka till de där manliga, våldsamma actionfilmerna som man inte ser nuförtiden. Det är nog vad som gör många nyfikna. Att det kan bli en throwback och något modernt på samma gång, berättade regissören förrförra året.
 
Ungefär när manuset till "Face/Off 2" kommer att vara färdigt, och när inspelningen kan förväntas dra igång, är i nuläget oklart. 
| 7 januari 2023 16:00 |