Film

Skribent

MovieZine

2 oktober 2023 | 20:30

Premiär! Nicolas Cage är extra allt i rollen som kritikerna kallar "underhållande vansinnig"

Behöver du mer av Nicolas Cages extravagans i ditt liv? Då finns action-thrillern "Sympathy for the Devil" för dig att se på video-on-demand.
Sugen på filmer om kapare, att se mer Joel Kinnaman eller helt enkelt nyfiken på hur Nicolas Cage ser ut i illrött hår? "Sympathy for the Devil" är vad du letar efter.
 
Filmen utspelar sig under en natt då Joel Kinnaman, benämnd som "The Driver" i rollistan, sätter sig i sin bil och är på väg till sjukhuset för att vara med sin fru som ska föda barn.
 
Men innan han hinner ge sig av, hoppar en passagerare (Nicolas Cage) in i bilen. "The Passenger", som han heter i rollistan, drar fram en pistol, och utan att ta någon hänsyn till att föraren snart ska bli pappa, och att denne inte kör någon taxi eller Uber, hotar han att skjuta föraren om han inte kör honom dit han vill.
 
 
Kanske låter detta som en enkel premiss — men filmen innehåller mer än vad som presenteras.
 
The Guardian kallar insatsen som Nicolas Cage gör i filmen för "underhållande vansinnig" och säger att den är lika "intressant", "bisarr" och "galen" som hans övriga ikoniska roller.
 
Cage, som återigen axlar skurkrollen, har den senaste tiden haft en slags renässans och fått fler roller i filmer som faktiskt fått bra respons: "Pig", "The Unbearable Weight of Massive Talent" och rollen som Dracula i "Renfield". Snart är han även aktuell i den efterlängtade A24-filmen "Dream Scenario".
 
 
Filmen är regisserad av Yuval Adler. Adler slog igenom med "Bethlehem", som handlar om relationen mellan en Israelisk agent och en palestinsk informatör. Filmen var Israels Oscarsbidrag 2013.
 
"Sympathy for the Devil" finns idag att hitta på digitala tjänster som SF Anytime.
 
Paul Dakwar
| 2 oktober 2023 20:30 |