KLIPP

Skribent

Jakob Åsell

29 juli 2019 | 10:19

Ni måste se Nicolas Cages galna cameo i b-filmen "Never on Tuesday"

Oförglömlig filmhistoria med Nicolas Cage (i gumminäsa) gömmer sig i en direkt till-VHS-film från 1989
Om ni bara ska se ett klipp idag — låt det bli den nyligen framgrävda scenen från direkt till video-komedin "Aldrig på tisdag" ("Never on Tuesday", 1989) där Nicolas Cage gör en helt bisarr cameo i lösnäsa. Alex Navarro uppmärksammade häromdagen världen på den bortglömda filmskatten med ett Twitter-inlägg som numera har blivit viralt och när man ser klippet är det lätt att förstå varför.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Det svenska VHS-omslaget till "Aldrig på tisdag"
 
Som komplement till klippet kan jag även rekommendera er att läsa regissören och manusförfattaren Adam Rifkins berättelse om hur den bortglömda filmen blev till. Rifkin (som tio år senare skulle regissera "Detroit Rock City") gjorde "Aldrig på tisdag" som 20-åring och berättar för Entertainment Weekly att det mesta i den bisarra scenen, föga förvånande, var Nicolas Cages egen idé.
 
 
Enligt en av filmens producenter, Cassian Elwes (som numera ligger bakom filmer som "The Butler") ville Cage själv ha på sig en lösnäsa: 
 
– Vi blev ganska chockerade när vi såg honom dyka upp med den. Men samtidigt var vi bara tacksamma att han ville vara med i filmen, skriver Elwes på Twitter.
 
Elwes skriver även som kommentar till det virala klippet att mannen de hade fått låna ferrarin av var exalterad att Nicolas Cage skulle köra den i filmen, fram tills dess att han såg hans look och förstod exakt vad Nic hade i kikaren. Komedin "Aldrig på tisdag" innehåller även inhopp från Cary Elwes, Emilio Estevez, Gilbert Gottfried, Judd Nelson och Charlie Sheen. 
 
| 29 juli 2019 10:19 |