Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

23 augusti 2016 | 09:00

Netflix satsar på "Friends from College" med Cobie Smulders och Keegan Michael Key

Den nya serien kan bli något i stil med "How I Met Your Mother".
Netflix har valt att satsa på en ny serie vid namn "Friends from College" med Cobie Smulders och Keegan Michael Key i huvudrollerna.

Manuset handlar om en grupp vänner som brukade gå på Harvard tillsammans, men nu är de i fyrtioårsåldern och går igenom olika faser i sina karriärer och privatliv.

På rollistan hittar vi även Annie Parisse, Nat Faxon, Fred Savage och Jae Suh Park. Manusförfattarna, Nick Stoller och Francesca Delbanco, är själva ett par från Harvard.

- Nick är ett komiskt geni. Han och Francesca har skapat en värld i "Friends from College" som både berör och är väldigt, väldigt rolig, säger Cindy Holland, VD för Netflixs originalverk, till Variety. 

Inspelningen börjar i höst i New York. Även "How I Met Your Mother", som Cobie Smulders spelade Robin Scherbatsky i, utspelade sig i New York och följde en grupp vänner genom livets berg- och dalbana. Vi vet att hon kan göra den här typen av 30-minuters, hjärtvärmande underhållning väl och ihop med komikern Keegan Michael Key kan "Friends from College" möjligen bli en värdig ersättare för tomrummet av den typen av serie på Netflix.

Behöver vi "Friends from College"?
| 23 augusti 2016 09:00 |