Serie

Skribent

Alexander Kardelo

14 februari 2023 | 19:00

Netflix plockar bort en av sina tidigaste (och bästa) komediserier

Bekräftat: ”Arrested Development” lämnar streamingtjänsten den 14 mars.
Månadens hetaste tips för dig som missat en av 2000-talets bästa komediserier. Se ”Arrested Development” innan den försvinner från Netflix för gott.
 
Den 14 mars går rättigheterna ut och streamingtjänsten blir av med sina fem säsonger.
 
Vilket kanske är överraskande då Netflix själva producerat de två sista. Serien sändes på FOX i tre säsonger mellan 2003 och 2006 innan den återupplivades med en fjärde, Netflix-exklusiv säsong år 2013. Den blev på så vis en av deras första originalserier. Säsong fem kom några år senare.
 
Men som Variety noterar kan licensen förlängas i sista sekunden. Det har hänt förr, bland annat med norska produktionen ”Lillyhammer” som skulle ha lämnat Netflix förra året.
 
 
Kultserien ”Arrested Development” har kanske aldrig varit någon gigantisk tittarsuccé, men har hittat en stark fanskara bland de som gillar smart och skruvad humor.
 
I ett upplägg som nästan liknar en dokumentär följer vi den rika men självupptagna entreprenörsfamiljen Bluth, som får ducka allt från anklagelser om bedrägeri till mordmisstankar. Jason Bateman, Portia de Rossi och Will Arnett spelar några av huvudrollerna. Jessica Walters levererar iskalla oneliners i rollen som familjens glamorösa, möjligen alkoholiserade matriark.
| 14 februari 2023 19:00 |