Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 januari 2021 | 22:30

Netflix påkostade "Sandman"-serie har hittat sina skådespelare

Det råder ingen tvekan om att Netflix hoppas att "Sandman" ska bli ännu en påkostad fantasysuccé, vid sidan om redan megapopulära "The Witcher".
THR rapporterar att Netflix har hittat skådespelarna som ska ge liv åt deras efterlängtade "Sandman"-adaption av Neil Gaimans ("American Gods", "Good Omens") hyllade seriealbum. 
 
"Game of Thrones"-skådespelerskan Gwendoline Christie kommer att axla rollen som Lucifer, helvetets härskare, medan Tom Sturridge ("Sweetbitter") är klar för huvudrollen som Dream/Morpheus. I övriga roller kommer vi att få se Vivienne Acheampong, Boyd Holbrook, Charles Dance, Asim Chaudhry och Sanjeev Bhaskar. 
 

Netflix beskriver själva sin kommande fantasyserie såhär:

 
"En rik blandning av moderna myter och mörk fantasy tillsammans med nutida händelser och historiska draman och legender sammanvävda till ett. "Sandman" följer människorna och platserna som blivit påverkade av Morpheus, drömkungen, när han tar hand om de kosmiska - och mänskliga - misstagen han skapat under sin långa existens."
 
Charles Dance som Tywin Lannister i "Game of Thrones". 
 
Dance, som återförenas med "Game of Thrones"-kollegan Christie, kommer att spela Roderick Burgess, en bedragare, utpressare och magiker. Acheampong ("The Witches") spelar Lucienne, chefsbibliotekarie och lojal beskyddare av Dreams rike. Holbrock ("Narcos") är klar som The Corinthian, en förrymd mardröm som vill testa på allt som världen har att erbjuda. Chaudhry ("Black Mirror: Bandersnatch") och Bhaskar ("Yesterday") spelar Abel och Cain, det första offret och det första rovdjuret - som båda bor i Dreams rike. 
 
- Under de senaste 33 åren så har "Sandman"-karaktärerna andats, gått omkring och pratat inne i mitt huvud. Jag är otroligt glad över att nu, äntligen, så får dem ta sig ut ur mitt huvud och in i verkligheten. Jag kan knappt vänta på att folk ska få se vad vi har fått se när Dream och resten av gänget har fått verkligt kött och blod, köt och blod som tillhör några av de bästa skådespelarna i världen, kommenterar Gaiman själv nyheten.
 
Gaiman är även involverad som tv-seriens skapare och har skrivit manuset till den tillsammans med Allan Heinberg ("Wonder Woman"), som är seriens showrunner. Båda två är även med som producenter, tillsammans med David S. Goyer ("Batman Begins", "Foundation"). 
 
Tom Sturridge kommer att axla huvudrollen som Dream. 
 
Det är i nuläget fortfarande oklart när serien förväntas bli färdig, men Netflix har tidigare siktat på att ha den klar redan under 2021. Det återstår däremot att se om pandemin möjligtvis gjort att vi kommer att få vänta till 2022. 
 

Läs också: Här är hela rollistan i "Vikings: Valhalla" på Netflix

 
Kommer du att ge "Sandman" en chans när det väl är dags för premiär? Kommentera gärna nedan!
| 28 januari 2021 22:30 |