Serie

Skribent

MovieZine

26 januari 2021 | 17:35

Här är hela rollistan i "Vikings: Valhalla" på Netflix

Netflix bekräftar att svenska skådespelaren Frida Gustavsson syns i rollen som Frejdis Eriksdotter.
Idag presenterar Netflix rollbesättningen i "Vikings: Valhalla", som blir nästa kapitel i den storslagna "Vikings-sagan".
 
Handlingen utspelar sig på 1000-talet (100 år efter den sista säsongen av "Vikings") och följer de legendariska äventyren hos några av de mest kända vikingarna som någonsin har levt – Leif Eriksson, Frejdis Eriksdotter, Harald Hårdråde och Vilhelm Erövraren. Dessa människor banar väg när de kämpar för överlevnad i en värld som är under ständig förändring och utveckling.

I rollistan syns bland andra Sam Corlett, Leo Suter, Bradley Freegard, Jóhannes Jóhannesson, Laura Berlin, David Oakes och svenskfödda Caroline Henderson. Man bekräftar också MovieZines scoop från november 2020 om att Frida Gustavsson ("Eld & lågor") gör en av huvudrollerna.
 

Skådespelarna och karaktärerna i "Vikings: Valhalla"

 
 
Sam Corlett som Leif Eriksson
Leif är en grönlänning och kommer från en tätt sammansvetsad familj, som genomsyras av den gamla hedniska tron. Leif är en fysiskt tuff och orädd sjöman, och är vår väg in till en vikingavärld i våldsam förändring.
 
 
Frida Gustavsson som Frejdis Eriksdotter
Frejdis är våldsam, hednisk, eldig och ihärdig, med en stark tro på de "gamla gudarna”. Liksom sin bror Leif når hon Kattegatt som en outsider, men blir en inspiration för de som är av den gamla skolan.
 
 
Leo Suter som Harald Sigurdsson
Harald är född in i vikingarnas övre samhällsskikt och är en av de sista bärsärkarna. Karismatisk, ambitiös och stilig förenar han både Odins anhängare och kristna.
 
 
Bradley Freegard som Knut den store
Kungen av Danmark – en klok, skicklig och hänsynslös vikingaledare. Knut håller sina vänner nära och sina fiender ännu närmare. Hans ambitioner kommer att forma historiens gång under 1000-talet och göra honom till en avgörande karaktär under vikingatiden.
 
 
Jóhannes Jóhannesson som Olof den helige
Olof är Haralds äldre halvbror. Han är fysiskt enorm och ambitiös; en sträng och oförlåtlig viking. Olof är “gammaltestamentligt” kristen.
 
 
Laura Berlin som Emma av Normandie
Den unga, ambitiösa Emma av Normandie är från det normandiska hovet och av vikingablod. Politiskt skicklig och en av de rikaste kvinnorna i Europa.
 
 
David Oakes som Earl Godwin
Den ultimata överlevaren och huvudrådgivare för kungen av England. Han är född in i de politiska utkanterna och hans listiga sätt får honom att nå långt.
 
 
Caroline Henderson som Jarl Haakon
En stor krigare och tolerant ledare – Haakon styr Kattegatt med järnhand. Även om hon är hedning har hon lyckats hålla staden Kattegatt öppen för alla trosuppfattningar under en utmanande tid. Hon kommer att bli en viktig mentor för Frejdis, som ser upp till henne och hennes visdom.
 
 
Pollyanna McIntosh som Drottning Ælfgifu
Beräknande och ambitiös – drottning Ælfgifu av Danmark deltar i de politiska maktkamperna som utvecklas i norra Europa. Hon använder sin charm med stor effektivitet när hon främjar intressena för sitt hemland samtidigt som hon försöker hävda sig i Knuts växande maktstruktur.
 
 
Asbjørn Krogh Nissen som Jarl Kåre
Jarl Kåre utgör ett hot mot de gamla hedniska traditionerna.
 
"Vikings: Valhalla" kommer till Netflix senare under 2021.
| 26 januari 2021 17:35 |