Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 november 2019 | 23:30

"Vikings" får en officiell uppföljare hos Netflix

Den nya serien "Vikings: Valhalla" kommer att utspela sig ungefär 100 år efter händelserna i den sista säsongen av originalserien.
Michael Hirsts "Vikings" har imponerat på sina tittare sedan 2013, men kommer med start nu i december att påbörja sin sista säsong. Variety har däremot kunnat avslöja att Netflix har lagt en beställning på en officiell fortsättning till den populära serien, vilket innebär att vi kommer att få fortsätta följa vikingarnas historia i "Vikings: Valhalla".
 
- Jag är väldigt glad över att kunna tillkännage fortsättningen av vår "Vikings"-saga. Jag vet att våra miljontals fans världen över kommer att bli glada över förtroendet som vår serie har fått av MGM och Netflix, berättar Hirst.
 
Den nya serien kommer att utspela sig ungefär 100 år efter händelserna i slutet av den sista "Vikings"-säsongen. Leif Erikson, Freydis, Harald Harada och kung Vilhelm "Erövraren", är bara några av vikingarna vi kommer att få följa i "Vikings: Valhalla". 
 
Gustaf Skarsgård i "Vikings". 
 
Till skillnad från "Vikings" kommer den nya serien att skrivas av manusförfattaren Jeb Stuart ("Die Hard", "The Fugitive", "The Tudors"), som även kommer att agera showrunner. "Vikings"-skaparen Hirst kommer däremot att finnas med i produktionen som exekutiv producent. 
 
Det är i nuläget fortfarande oklart när (och hur många avsnitt) vi kan förvänta oss att få se "Vikings: Valhalla" på Netflix. Den sjätte och sista säsongen av originalserien får premiär den 5 december hos HBO Nordic - och kommer totalt att bestå av 20 avsnitt.
 

Läs också: Trailerpremiär: Sjätte och sista säsongen av "Vikings" närmar sig

 
Är du sugen på att se vad Netflix kan hitta på med sin egna "Vikings"-serie? Kommentera gärna nedan!
| 19 november 2019 23:30 |