Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

8 februari 2016 | 16:00

Netflix gör serie av bästsäljaren "#Girlboss"

Nu är det bestämt att Sophia Amorusos bäst-säljande bok ”#Girlboss” ska bli TV-serie med ”Pitch Perfect”-Kay Cannon i ledningen.
Kay Cannon som ligger bakom manuset till ”Pitch Perfect” har nu adapterat bäst-säljaren ”#Girlboss” för Netflix Originals, enligt THR. Detta blir del av den 5-miljarders-satsning på sina egenproducerade serier som Netflix ska genomföra under året. 

Baserad på bokens handling ska serien kretsa kring Sophia, som går ifrån att leta i återvinnings-containrarna och sälja kläder på eBay till att äga sitt eget modeimperium och bli multi-miljonär vid 27 års ålder. Det ska bli en äkta och sårbar, rolig historia om de hemska misstag och motgångar den mest osannolika av mode-skapare genomgår på sin resa från botten till toppen.

Historien är självbiografisk för Amoruso som grundade märket Nasty Gal som bland annat har blivit utnämnt till det snabbast växande företaget av Inc Magazine 2012. Boken publicerades 2014 och är idag även en podcast och ett helt nätverk online med syftet att uppmuntra och inspirera kvinnor att ta makten över sina egna liv.

| 8 februari 2016 16:00 |