Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 augusti 2020 | 18:00

Netflix originalfilmer kommer bli ännu mer påkostade

Något i stil med "Star Wars" eller "Harry Potter"-franchisen vore trevligt, tycker streamingjätten.
Corona-pandemin har slagit hårt mot filmvärlden och stängt biograferna världen över, men samtidigt rullar streamingtjänster som Netflix på som aldrig förr.

Under året har de släppt några av sina största originalfilmer hittills, som actionrullarna "Spenser Confidential", "Extraction" och "The Old Guard". Enligt en intervju med Hollywood Reporter siktar nu Netflix ännu högre - nästa steg är riktigt spektakulära och påkostade familjefilmer.

Tendo Nagenda, chef för originalfilmer, säger att hans drömprojekt vore stora, feta äventyrsfilmer i linje med några av tidernas populäraste franchiser:

- Vi tittar på breda publikdragare, barnvänliga äventyrsfilmer är något vi vill ge oss in på. Något som liknar första "Stjärnornas krig" eller "Harry Potter" 1 och 2. Fantasy-filmer, stora spektakel som kan bli riktigt populära. En historia i stil med "Jumanji". Det är vårt nästa mål.
 
 
Nu letar man efter filmskapare med visioner som andra, traditionella studios skulle tacka nej till.

- När George Lucas skapade "Stjärnornas krig" var den inte baserad på en bok. Har man den sortens fantasi - som Wachowskis med "Matrix" - så är vi nog rätt plats som vågar satsa på den typen av nyskapande idéer och filmskapare.

I samma intervju nämner Nagenda också att han gärna skulle samarbeta med Jordan Peele, Christopher Nolan och Quentin Tarantino.

En av Netflix dyraste produktioner hittills blir bröderna Russos "The Gray Man", med Chris Evans och Ryan Gosling i rollistan.
| 4 augusti 2020 18:00 |