Film

Skribent

Mats Karlsson

17 juli 2020 | 19:00

Joe och Anthony Russo gör rekorddyra filmen "The Gray Man" åt Netflix

Det blir brödernas första blockbuster sedan "Avengers: Endgame".
När bröderna Russos "Avengers: Endgame" intog biograferna förra året slutade det med att filmen blev den mest inkomstbringande någonsin. Netflix har nu anlitat de framgångsrika bröderna att regissera "The Gray Man" med Chris Evans och Ryan Gosling i huvudrollerna.
 
Deadline skriver att Netflix ambition är att skapa en ny franchise med "The Gray Man", som har den höga budgeten på 200 miljoner dollar och blir med det Netflix dyraste film. Filmen baseras på Mark Greaneys bok "The Gray Man", medan manuset är skrivet av Joe Russo och finslipat av Christopher Markus och Stephen McFeely ("Avengers: Infinity War och Avengers: Endgame").
 
Historien i "The Gray Man" kretsar kring lönnmördaren och forne CIA-agenten Court Gentry. Filmen ska berätta om den dödliga duellen mellan Gentry (Gosling) och Lloyd Hansen (Evans). Anthony Russo kommenterar:
 
- För de som gillade "Captain America: Winter Soldier", blir detta en mer verklighetsförankrad film. Den här filmen kommer att berätta om två människor som representerar två olika sidor av CIA.
 
Bröderna Russo var inblandade i Netflix-succén "Extraction" (99 miljoner visningar) och det sporrade säkert både bröderna Russo och Netflix att fortsätta samarbetet. Ambitionen är att påbörja inspelningen av "The Gray Man" i höst eller tidig vår, beroende på vad corona-situationen tillåter.
| 17 juli 2020 19:00 |