Film

Skribent

Viktor Jerner

28 augusti 2017 | 14:00

Netflix och teamet bakom "Death Note" har planer för en trilogi

Berättelsen om Light Turner, dödsguden Ryuk och den mordiska anteckningsboken kan få en fortsättning.
Den senaste Netflix-produktionen som släpptes, manga-adaptionen "Death Note", har fått ett minst sagt skakigt mottagande. Redan innan filmen ens hade premiär fick regissören Adam Wingard dödshot på grund av "vittvätten" av en i grunden japansk berättelse, kritik som han sedan bemötte i en serie tweets. Men det slutar inte där, filmen har sedan släppet mötts av svala reaktioner från både kritiker och inbitna fans av grundmaterialet som tycker att för många nyckelkomponenter saknas.
 
Jag recenserade filmen här på MovieZine och tycks vara en av få som tyckte att den var fantastisk i all sin satiriska härlighet. Kanske har det att göra med att jag inte har någon som helst relation eller nostalgiska känslor grind grundmaterialet, kanske inte. Egentligen spelar det ingen vidare roll vad jag personligen tycker, för den globala konversationen kring projektet förblir mestadels negativ. Det ska bli intressant att se hur det mottagandet påverkar Netflix och Wingards planer på fler filmer, som JoBlo nyligen rapporterade om.
 
Willem Dafoe som Ryuk och Nat Wolff som Light Turner i "Death Note". 
 
Där görs det klart att Wingard först pitchade "Death Note" som en trilogi, eller i alla fall minst två filmer. Han berättar att det finns flera möjliga vägar som berättelsen kan ta framöver, men samtidigt att första filmen byggdes så att den kan stå på egna ben eftersom "en uppföljare är aldrig garanterad, den måste förtjänas". Med tanke på att han också säger att "förhoppningsvis ses den av många och Netflix beställer en uppföljare. De är redo att göra det, men folk måste se den" så tycks allt handla om tittarsiffrorna snarare än mottagandet, vilket i det här fallet känns hoppfullt.
 
Även om jag tycker att Wingard gjorde ett riktigt bra jobb med att få "Death Note" att kännas fristående så finns det samtidigt många öppna trådar i slutet av filmen som jag skulle vilja se utforskade i vidare filmer. Så för mig känns en hypotetisk trilogi som en väldigt spännande idé och något jag kan stå bakom. Det bör inte dröja länge innan vi får någon sorts bekräftelse på om det blir av eller inte. 
 

Skulle du vilja se mer av Light Turner, Ryuk och Adam Wingards färgstarka "Death Note"-värld?

| 28 augusti 2017 14:00 |