Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

15 oktober 2013 | 14:30

Netflix nästa serie: en psykologisk thriller

Efter succéer som "House of Cards" och "Orange is the New Black" är nu en ny originalserie beställd. Denna gång av skaparna bakom "Damages".

Bakom den ännu icke namngivna thrillerserien står alltså Todd A Kessler, Daniel Zelman och Glenn Kessler, upphovsmännen till "Damages", även den en psykologisk thriller i fem akter med Glenn Close i huvudrollen.

Det nya projektet sätts i produktion i början av 2014 och har fått en första order på 13 avsnitt. Handlingen kommer att kretsa kring en syskonskara vars mörka familjehemligheter kommer upp till ytan när deras bror, det så kallade svarta fåret, återvänder hem.

"Vi satt som trollbundna när vi hörde Todd, Glenn och Daniel pitcha idén för oss och vi visste att Neflix var det perfekta hemmet för det här spänningsfulla familjedramat, som kommer ha våra tittare på helspänn", säger Cindy Holland, vice president för originalinnehåll på Netflix i ett pressmeddelande.

"Vad de gjorde med "Damages" var i sanning före sin tid och vi är stolta över att få ge våra tittare den här kommande serien".

"Vi har alltid velat sätta vår egen prägel på en släktkrönika och undersöka universella familjeteman på ett sätt som aldrig setts förut i TV. Serien kommer vara en tajt thriller som utforskar de komplexa banden mellan föräldrar och barn, bröder och systrar samt det mått av rivalitet, svartsjuka och svek som finns i grunden av varje familj", säger Todd A Kessler, Daniel Zelman och Glenn Kessler i samma pressmeddelande.

När serien har premiär nästa år kommer alla Netflix-medlemmar världen över kunna se hela första säsongen samtidigt.

| 15 oktober 2013 14:30 |