Serie

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

18 oktober 2023 | 19:15

Netflix lägger ner populär ungdomsserie efter 8 säsonger

Slutet är nära för alla studenter och fans av den spanska succéserien.
Den 20 oktober har säsong 7 av “Elitskolan” premiär och i samband med den nya säsongen har Netflix uttalat sig om seriens framtid. Serien satte igång 2018 där vi fick följa tre medelklasstudenter som började på en privatskola fylld med överklassungar. Det tog inte lång tid innan dessa olika grupperingar rök ihop och resulterade i det värsta man kan tänka sig; ett mord.  
 
7 säsonger senare tycker Netflix det är dags att börja avrunda och med beställningen utav åttonde säsongen har man också bekräftat att det blir den sista säsongen. “Vi avslutar på topp”, sa seriens skapare Carlos Montero på ett press-event som TVLine rapporterat om.
 
- Jaime (seriens showrunner), Netflix och jag tyckte det var dags att avsluta det. Jag säger detta med stor sorg för det har varit flera fantastiska år där jag träffat underbara skådespelare, jobbat med alla regissörer vi velat jobba med... “Elitskolan” förändrade allas liv.
 
Alltid trist när serier tar slut men inför seriens sista säsong återvänder Mina el Hammani i rollen som Dina som var med i seriens första tre säsonger. Även Omar Ayuso i rollen som Omar återvänder i “Elitskolans” sjunde säsong.
 
Säsong 7 har premiär den 20 oktober och den sista samt åttonde säsongen lär dyka upp på streamingplattformen under 2024.  
 
Tycker du det är dags att avrunda “Elitskolan”? Kommentera nedan.  
| 18 oktober 2023 19:15 |