Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 oktober 2018 | 21:40

Netflix kniper de globala rättigheterna till DC Universes "Titans"

Vilket med största sannolikhet innebär att alla som hoppats få ta del av den nya DC Universe-streamingtjänsten, utanför USA, lär få vänta länge.
"Titans" är den nya streamingtjänsten DC Universes första stora originalserie. I den kommer vi att få följa de unga superhjältarna Dick Grayson (eller Batmans "Robin", som han också kallats), Starfire, Raven, Beast Boy och många fler. 
 
Streamingtjänsten lanserades i mitten av september och visar enbart tv-serier och filmer producerade av DC (största konkurrenten till Marvel alltså). Det har däremot varit oklart om, och i så fall när, tjänsten skulle göras tillgänglig även utanför USA.
 
 
Med tanke på att Variety tidigare under dagen rapporterade att Netflix har knipit de globala rättigheterna till "Titans", lär DC inte ha några planer på att lansera sin tjänst utanför USA än på ett bra tag. Eftersom de i så fall troligtvis hade velat sälja in sina originalserier själva.
 
Det finns fortfarande ett gäng kommande DC Original-serier, som inte säkrat någon distribution utanför USA ännu; live action-serierna "Doom Patrol”, “Stargirl” och “Swamp Thing" samt de animerade serierna "Young Justice: Outsiders” och “Harley Quinn".
 
 
"Titans" får amerikansk premiär den 12 oktober, det är ännu oklart exakt när Netflix kommer göra avsnitten tillgängliga för sina prenumeranter.
 
Är du sugen på några av DC:s kommande tv-serier? Kommentera gärna nedan!
| 1 oktober 2018 21:40 |