Serie

Skribent

Alexander Kardelo

7 oktober 2021 | 14:30

Netflix höjer priserna - så mycket dyrare blir abonnemanget

Streamingtjänsten höjer priserna på sina abonnemang med 10-20 kronor.
Snart blir det dyrare att titta på Netflix. Streamingjätten höjer priserna ”för att återspegla de investeringar som görs i nya tv- serier och filmer”, skriver man i ett pressmeddelande.

Beroende på vilket abonnemang du har kommer det att bli 10 eller 20 kronor dyrare per månad:

Basic (89 kr) - nytt pris 99 kronor
Standard (109 kr) - nytt pris 129 kronor
Premium (159 kr) - nytt pris 179 kronor

Beskedet kommer bara några dagar efter att HBO meddelat det motsatta: sänkt pris för svenska abonnenter när HBO Max lanseras den 26 oktober. Kunder som idag betalar 109 kronor för HBO Nordic kommer att skämmas bort med mer innehåll till en billigare peng: 89 kronor per månad.

Sverige sägs ha ett av världens dyraste Netflix-abonnemang. Men jämfört med andra streamingtjänster är basic-kontot fortfarande prisvärt jämfört med konkurrenterna - familjevänliga premium-kontot börjar däremot kännas riktigt dyrt.  Exempelvis kostar abonnemang på Disney+ 89 kr/månad, C More från 109 kr/månad och Viaplay från 129 kr/månad.
 
 
Bland Netflix svenska satsningar framöver finns Palme-serien "Den osannolika mördaren" och nya säsonger av populära "Snabba Cash", "Young Royals" och "Kärlek & anarki".
 

Netflix-kunderna verkar inte klaga

 
De flesta verkar dock ta prishöjningen med ro. I Facebookgruppen Bäst på Netflix tycker merparten av kommentarer att utbudet är värt vad man får betala:

"Asså, jag tycker inte att det är dyrt. Jag betalar mer i tv-licensavgift (har bara basic) och de kanalerna tittar jag aldrig på..." - skriver Gunilla G.

"Det är väl inte ens priset för 2 biobiljetter! Jag ser minst 4-5 filmer i månaden samt massor av serier, så jag kan inte påstå att det är dyrt" - tycker Shefali M.

"20kr är väl inget att snacka om. Netflix har så stort varierat utbud så det klart värt sina pengar" - kommenterar Gunbritt A.

"Småpengar i förhållande till vad man får" - tycker Michael N.

"20 kr var ju inget" - skriver Ulrika S.

Andra kommentarer är däremot skeptiska:

"179 är lite för mycket med tanke på utbudet vi har hör i Sverige. Vi är ändå ett av de länderna som betalar mest, men har ett av de mindre utbuden! Dessutom är deras motivering till att höja priset rätt så dålig" - tycker Kristian H.

"Dyrast o sämst utbud.... rimmar illa" - skriver Tommy H.
 
Hur mycket är du beredd att betala för Netflix? Tyck till nedan.
| 7 oktober 2021 14:30 |