Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 april 2020 | 20:55

Netflix hittar nya vägar att skapa tv-serier med "Social Distance"

Gänget bakom "Orange is the New Black" skapar en ny antologiserie hos Netflix, som kan spelas in mitt under den pågående corona-karantänen i USA.
Det råder ingen tvekan om att Netflix har blivit en knytpunkt för många under dessa corona-tider, tidigare under veckan rapporterades det exempelvis att streamingtjänsten fått drygt 15 miljoner nya prenumeranter under det första kvartalet i år. I ett samtal med aktieägarna i samma veva så lugnade företagets VD dessutom sina investerare med att man, tack vare att Netflix släpper hela säsonger på en gång, ligger långt fram med sina produktioner och har tillräckligt med färdiginspelat material för att klara sig en bra bit in på 2021. 
 
Om Netflix dessutom skulle få för sig att helt enkelt börja släppa halva säsonger, vilket man gjort med flera serier tidigare, så skulle man med andra ord dessutom kunna dubbla den tiden med nytt originalinnehåll. Men nu har man även givit grönt ljus till en första serie som kommer att kunna spelas in, regisseras, klippas och allt däremellan - helt och hållet från de involverades hem. Serien kommer från skaparna bakom "Orange is the New Black" och har fått det passande namnet "Social Distance".
 
 
Serien kommer att vara en antologiserie där varje avsnitt följer ett hem under en pågående karantän. "Social Distance" kommer att regisseras av Diego Velasco, som kommer att instruera skådespelarna från sitt eget hem om hur de ska agera och positionera kameran. Jenji Kohan ("Orange is the New Black"), Tara Herrman, Hilary Weisman och Blake McCormick är klara som producenter. 
 
Det är i nuläget oklart när man förväntas vara färdig med serien, men med tanke på att det rör sig om en antologiserie kommer man kunna sätta både manusförfattare och skådespelare i arbete simultant. Skulle det visa sig bli en lyckad satsning kommer vi sannolikt få se allt fler "one location"-projekt på film och tv framöver.
 
 
Är du sugen på att ge "Social Distance" en chans när det väl vankas premiär på Netflix? Kommentera gärna nedan!
| 29 april 2020 20:55 |