Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

18 september 2018 | 22:30

Netflix gör live action-serie av hyllade "Avatar: The Last Airbender"

Den animerade originalseriens båda skapare, Bryan Konietzko och Michael Dante DiMartino, är dessutom klara som den nya Netflix-seriens showrunners.
"Avatar: The Last Airbender" (svenska titlar; "Avatar: Legenden om Aang" och "Avatar: Den siste luftbändaren") sändes under tre säsonger på Nickelodeon, mellan 2005-2008, och räknas sedan dess som en av de bästa tecknade tv-serierna någonsin. Handlingen kretsar kring en pojke som får reda på att han är den pånyttfödde Avataren, vars förmågor kan rädda världen. 
 
Regissören M. Night Shyamalan försökte (redan 2010) sig på en live action-film baserad på den populära serien, som sedan sågades brutalt. Skaparna, Bryan Konietzko och Michael Dante DiMartino, bakom originalserien ska till och med ha sagt att de önskar att filmen aldrig gjordes. De skapade sedan själva en officiell uppföljare "Avatar: The Legend of Korra", vilken även den har hyllats stort.
 
 
Det är ännu oklart när vi kan förvänta oss den första säsongen av den nya serien. Men med tanke på att både Netflix och skaparna bakom originalserien ligger bakom den, finns det goda anledningar att börja längta.
 
Vill du ha en live action-serie av "Avatar: The Last Airbender"? Kommentera gärna nedan!
| 18 september 2018 22:30 |