Skribent

MovieZine

6 januari 2016 | 20:40

Netflix tar över världen - expanderar till 130 nya länder

Streamingtjänsten finns nu tillgänglig i över 190 länder.
Från 60 länder till mer än 190. Netflix tog idag ett jättekliv mot total världsdominans idag och öppnade upp sin streamingtjänst för en betydligt större del av världens befolkning.

- Idag bevittnar ni födelsen av ett nytt, globalt, internetbaserat tv-nätverk, sade Netflix VD Reed Hastings under sin presskonferens på CES-mässan i Las Vegas.

Tjänsten är i stort tillgänglig på engelska i de flesta nya länderna, och idag har Netflix lagt till arabiska, koreanska, förenklad och traditionell kinesiska till de 17 språk tjänsten redan stödjer. skriver man i ett pressmeddelande.

Netflix kommer ännu inte att vara tillgänglig i Kina, även om bolaget fortsätter att undersöka alternativ för att tillhandahålla tjänsten. Tjänsten kommer inte heller att finnas tillgänglig på Krim, i Nordkorea och i Syrien på grund av USA:s regerings restriktioner för amerikanska företag.
 
Sedan Netflix lanserade sin streamingtjänst år 2007 har tjänsten expanderat globalt, först till Kanada, sedan till Latinamerika, Europa, Australien, Nya Zeeland, Japan och till att omfatta 60 länder.
Se också skrytvideon med Netflix egna produktioner:


| 6 januari 2016 20:40 |