Skribent

Alexander Kardelo

2 november 2016 | 21:00

Netflix ett steg närmare offline-läge

Men kommer den efterlängtade funktionen överhuvudtaget att lanseras i Sverige?
Att titta på Netflix-filmer och serier oberoende av wifi-uppkoppling kan snart bli verklighet. MovieZine skrev om offline-planerna redan i våras, och nu kommer en efterlängtad uppdatering. 

Men är funktionen överhuvudtaget påtänkt för Sverige och västvärlden? Det låter inte så på Netflix-chefen Ted Sarandos.

- Vi har pratat mycket om det här genom åren, och vi tror att bredband och wifi blir allt mer tillgängligt, säger Sarandos till CNBC.

- Men när vi lanserar i nya territorier… De har alla olika nivå av bredbandshastighet och wifi-tillgänglighet. Så i vissa länder är de mycket mer vana vid att ladda ner (…) Vi tror fortfarande att vårt tänk är rätt för i-länder, men när vi börjar gå in i utvecklingsländer vill vi hitta alternativa sätt för folk att kunna använda Netflix enkelt.

Det gavs inga besked om när och var funktionen kan lanseras.

Idag har till exempel Viaplay ett offline-läge, där användare får ladda ner utvalda filmer eller tv-avsnitt till sin padda i 30 dagar. Därefter går de att se var som helst, utan uppkoppling.

Tidigare i år lanserade Netflix sin populära streamingtjänst i 130 nya länder, och finns nu i totalt 190 länder. Nu storsatsar man på originalinnehåll och ett nytt steg är bland annat serier producerade i andra länder än USA och England. Till exempel den kommande skandinaviska thrillerserien ”The Rain”.

Nackdelen blir dock att antalet filmer och serier i övrigt sjunker. Någon har räknat på att Netflix amerikanska bibliotek är hälften så stort idag som för fyra år sedan.

Ett offline-läge i Netflix-appen, är det något du skulle använda dig av? Kommentera nedan.
| 2 november 2016 21:00 |