Serie

Skribent

MovieZine

26 oktober 2016 | 09:45

Netflix gör sin egna Nordic noir-serie

Stora delar av Nordens befolkning har utplånats av ett virus i post-apokalyptiska "The Rain".
Netflix har beställt en första säsong av thriller-serien ”The Rain”. Producerad av den danska trion Jannik Tai Mosholt (”Borgen”), Esben Toft Jacobsen (”Resan till Fjäderkungens Rike”) och Christian Potalivo (”Lång Historia Kort”) blir det den första skandinaviska originalproduktionen hos streamingjätten.

Handlingen låter bekant men spännande: Tio år efter att ett brutalt virus har utplånat större delen av den skandinaviska befolkningen, ger sig ett ungt syskonpar ut i jakten på säkerhet. Med endast sin fars anteckningar om viruset och den nya världens faror börjar syskonen en farlig resa där de sluter upp med annan grupp unga överlevare av viruset. 

I mötet med allvarliga faror inser gruppen snabbt att det största hotet inte kommer från utsidan – det kommer inifrån.
 
Seriens showrunner Jannik Tai Mosholt kommenterar: 

- Jag är intresserad av att undersöka hur människor skulle reagera om civilisationen som vi känner den, en dag försvinner. Och jag vill särskilt se det från unga människors synvinkel. De som är för unga för att förstå vad som händer när allt och alla runt omkring dem försvinner, och som därför måste ta reda på vilka de är och vilka de ska bli. 

- I stora drag handlar ”The Rain” om hopp, och om att hitta något att kämpa för, när allt hopp verkar vara ute. Det är en berättelse om ansvar och huruvida överlevnad baseras på individen eller gruppen. Det är en berättelse om att uppleva något för första gången i en värld där det inte finns någon som guidar dig till vad du ska göra. Kärlek, hat, sorg, glädje och hopp.
 
Produktionsbolaget Miso Film står bakom flera framgångsrika skandinaviska tv-serier som ”De som dödar”, ”Modus” och ”1864”, och filmer som den danska thrillern ”Kandidaten” och norska krigsfilmen ”Max Manus”.

Netflix producerar redan tv-serier i bland annat Tyskland, Frankrike och Spanien, och de verkar öppna för fler nordiska och svenska projekt.

Nu får vi bara hoppas att det finns plats för några svenska regissörer och skådespelare i projektet. ”The Rain” får global premiär under 2018.
| 26 oktober 2016 09:45 |