Skribent

Carl Adam Anderberg

20 april 2016 | 10:00

Att se Netflix offline kan snart vara en möjlighet

Trots att streamingjätten tidigare sagt att det aldrig kommer att ske.
De flesta som använder Netflix, eller vilken annan streamingtjänst som helst, har nog någon gång slagit sig ner i soffan framför sin utvalda film bara för att mötas av ett evinnerligt buffrande på grund av risig internetuppkoppling. Men snart kan den tiden vara förbi.

Under företagets stämma som gick av stapeln i måndags pratade VD:n Reed Hastings om möjligheten att låta användare ladda ner innehåll för att kunna titta vid ett senare tillfälle. Detta trots att beskedet i frågan så sent som i september förra året lät meddela att alternativet inte var aktuellt då det skulle riskera att komplicera tjänsten i onödan.

En anledning till kovändningen kan vara att Netflix i januari utökade sin verksamhet till att inkludera hela 130 nya länder, där en hel del av dem inte åtnjuter lika stabila internetuppkopplingar som USA eller Sverige. En lösning kan då vara att kunna ladda ner filmen över natten för att på så sätt slippa en fragmenterad filmupplevelse.

Hastings sa:

- När vi expanderar i världen så ser vi tydligt en ojämn nätverksstandard för invånarna i de olika länderna.

Värt att notera är också att Netflix-aktien sjönk med så mycket som 12 % timmarna efter stämman då företaget rapporterade att ett svagare än beräknat andra kvartal kan vara på väg. Användarsiffrorna fortsätter dock som väntat att stiga.

Vill du kunna se Netflix offline?
| 20 april 2016 10:00 |