Film

Skribent

Sebastian Lind

14 maj 2021 | 13:00

Netflix avslöjar ny superhjältefilm baserad på "Ultraman"

I partnerskap med Tsuburaya Productions avslöjar Netflix att de har en ny film baserad på den japanska superhjälten Ultraman på gång.
Ultraman är namnet på en superhjälte som varit en hörnsten i japansk populärkultur ända sedan 1960-talet, även om figuren inte blivit lika stor på våra breddgrader. Detta hoppas Netflix ändra på nu i och med en rejäl satsning på en CG-animerad fullängdsfilm som förhoppningsvis ska göra Ultraman till Japans nästa stora exportfenomen i stil med ”Godzilla” eller ”Pokémon”.

Ultraman-filmen kommer att handla om Ken Sato, en baseball-stjärna som återvänder till Japan för att axla rollen som nästa ”Ultraman”.
 
Ultraman-hjältarna har i uppdrag att skydda jorden från monster (kaijus) och utomjordingar – men allt är inte frid och fröjd i superhjälteland! Kens planer sinkas av att han måste uppfostra ett nyfött kaiju-monster som sitt eget barn, och han har också ett ansträngt förhållande till sin frånvarande far och intrigerna i Kaiju Defense Force att tampas med.

I ”Ultraman” gör animatören Shannon Tindle (”Coraline”, ”Kubo and the Two Strings”) sin regissörsdebut med ett manus skrivet av Tindle och Marc Haimes (”Kubo and the Two Strings”). Inga skådespelare är bekräftade ännu, men vi vet också att John Aoshima (”DuckTales”, ”Gravity Falls”) kommer att hjälpa till med regin.
 
Filmen blir en fristående historia som kommer att vara anime-inspirerad till utseendet men även ha västerländska influenser, skriver Variety.

- Att få göra den här filmen är en dröm som går i uppfyllelse, säger Shannon Tindle i ett pressmeddelande.
 
- Vad som började som en helt ny historia inspirerad av min kärlek för Eiji Tsuburayas Ultraman blev på något sätt en riktig Ultraman-film tack vare den otroliga tillit som teamet hos Tsuburaya Productions visat, och stödet från alla på Netflix Animation. Vi har samlat ihop ett all-star-team och jag kan inte vänta på att få dela vår unika tolkning av Ultraman med resten av världen, fortsätter han.
| 14 maj 2021 13:00 |