Film

Skribent

MovieZine.se

27 mars 2014 | 19:01

Nermina Lukac filmar med Samuel Fröler

Snart syns "Äta sova dö"-stjärnan i den internationella filmen "False Witness".

Förra årets Shooting Star på Berlins filmfestival, Nermina Lukač, spelar mot Samuel Fröler i bulgarisk-svenska samproduktionen "False Witness". Det blir Lukačs första filmroll sedan "Äta sova dö", skådespelardebuten för vilken hon belönades med en Guldbagge för Bästa kvinnliga huvudroll.

Den internationella filmen spelas in ibland annat i Amsterdam, Sarajevo, Malmö och Ystad. Regisserar gör bulgariska Iglika Triffonova.

-  Filmen ska kännas autentisk, på gränsen till dokumentär. Tanken är också att filmen ska beröra - biopubliken får verkligen känna orden från de överlevande i massakern i Bosnien, säger Triffonova.

Samuel Fröler spelar en av huvudrollerna, advokaten Mikhail Finn, och Nermina Lukac spelar en av de de viktiga birollerna, översättaren Anna. Handlingen i "False Witness" lyder:

Resterna från kriget på Balkan har nått Haagtribunalen. En serbisk officer står inför rätta för massakrer på civila. Ett vittne, en ung pojke, ser ut att fälla avgörandet i ett fall som snart skördar oväntade offer.

"False Witness" beskrivs av filmbolaget Klas Film som en realistisk spänningshistoria berättad av de överlevande.

| 27 mars 2014 19:01 |