Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

2 mars 2016 | 12:00

Neo och Morpheus tillsammans igen

Keanu Reeves snackar "John Wick 2", och hur det är att arbeta med Laurence Fishburne igen 17 år efter "The Matrix".
"John Wick" blev en kultig succéfilm och en riktigt hit för Keanu Reeves, och inför "John Wick: Chapter Two" har han och regissören Chad Stahelski tagit in Laurence Fishburne för en roll. Uppföljaren ska utspelas i Rom.

Filmen är nu färdiginspelad och Keanu säger så här i en intervju med IGN:

- För oss handlade det bara om; vad är nästa kapitel? Hur fortsätter den här historien? Vi ville öppna upp den här världen, den här underjordiska världen. Världen bakom världen när det kommer till lönnmördarna. Och samtidigt utveckla actionsekvenserna. Om den första filmen var ett svart bälte så är den här ett tredje gradens svart bälte. Det är ett enormt roligt projekt och en sådan fantastisk karaktär att spela.

"John Wick: Chapter Two" ger också Reeves en chans att återförenas med sin gamle Kung Fu-kollega Morpheus, eller Laurence Fishburne. Han säger:

- Laurence spelar en fantastisk roll som en karaktär i den undre världen som kallas "The Bowery King". Han spelar en grym karaktär i filmen och han spelar honom med humor, intelligens , karisma och fascination. Han är en otrolig skådis och det var ett rent nöje att få arbeta med honom igen.Förutom Reeves och Fishburne kommer vi också få se Peter Stormare, Ruby Rose, och Common i filmen som får premiär i februari år 2017.

Gillade du "John Wick"? Ser du fram emot tvåan?
| 2 mars 2016 12:00 |