Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 december 2022 | 19:30

Nej, det blir ingen uppföljare till ”The Holiday”

Regissören bakom julfilmen förnekar ryktet om en tvåa: ”Jag är ledsen men det är inte sant”.
Lita aldrig på brittiska skvallertidningar, speciellt när de citerar en ”insatt källa”.
 
En dos av källkritik borde vara självklart då och då, men ändå har flera medier idag - bland annat Expressen och Aftonbladet - bidragit till att sprida tvivelaktiga rapporter om att julklassikern ”The Holiday” skulle få en uppföljare. Kanske var det ett önsketänkande om att få återse kvartetten Kate Winslet, Jude Law, Cameron Diaz och Jack Black tillsammans igen på vita duken efter 16 år?
 
Not so fast. Regissören Nancy Meyers skjuter ned ryktet med ett kort inlägg på Instagram:
 
”Så många har skickat DM om detta - jag är ledsen men det är inte sant.”
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Nancy Meyers (@nmeyers)

 
Även skådespelerskan Kate Winslet har nåtts av de felaktiga rubrikerna. När tidningen People ställde frågan under en intervju inför kommande ”Avatar”-filmen svarar hon:
 
- Jag läste något om detta, men det är första gången jag hör det. Jag kan lova er att inte en enda agent. eller någon överhuvudtaget från den första filmen, har pratat med mig om detta. Handen på hjärtat, det har aldrig varit aktuellt.
 
Så sitt inte och vänta på ”The Holiday 2” i onödan. Vi kommer iallafall alltid att ha det charmiga originalet - en av de bästa julfilmerna någonsin? - som finns att streama på bland annat Prime Video, Netflix och HBO Max.
| 6 december 2022 19:30 |