Film

Skribent

Mats Karlsson

11 juli 2018 | 21:00

Neill Blomkamp regisserar ny "Robocop"

"Robocop Returns" kommer att baseras på manuset till uppföljaren som Paul Verhoeven aldrig gjorde.
I januari kom beskedet att det fanns planer för en ny "Robocop"-film och nu är det spikat och klart, det blir en ny film. Enligt Deadline har studion MGM anlitat Neill Blomkamp ("District 9") till att regissera "Robocop Returns".
 
Det som säkert får upp förhoppningarna är att Ed Neumeier och Michael Miner, som skrev originalfilmen, har skrivit första manuset till denna uppföljare (som var tänkt att Paul Verhoeven skulle göra). Nu ska Juston Rhodes (nya "Terminator") skriva om det manuset, men förhoppningsvis inte alltför mycket.
 
- Den här ska snarare återvända till den gamla ”RoboCop” som vi alla älskar. Vi börjar där och går vidare. Det är en fortsättning på den första filmen, som jag ser det. Lite mer old school, sa Neumeier i januari.
 
Det här är Deadlines beskrivning om handlingen: "Anarkin härskar och Detroits öde hänger löst medan RoboCop gör sin storslagna återkomst för att bekämpa brott och korruption."
 
- Originalet hade en otrolig effekt på mig som barn. Jag älskade den då och den är fortfarande en klassiker, som har ett budskap under ytan. Det är förhoppningsvis något som vi kan komma närmare i vår uppföljare, säger Blomkamp i ett uttalande.
 
Ser ni fram emot mer "Robocop"?
| 11 juli 2018 21:00 |