Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 januari 2018 | 10:15

En ny ”RoboCop”-film planeras

Den här gången ska vi tillbaks till källan.
”RoboCop” anses av många som en av 80-talets stora actionklassiker. Men dess två uppföljare gjorde ingen glad, och rebooten från 2014 - med Joel Kinnaman under plåtdräkten - lyckades aldrig dra igång någon ny franchise.

Men robotsnuten ska snart ut i tjänst igen, och den här gången tittar manusförfattarna bakåt. Det som funkade på 80-talet borde väl gå hem nu, eller? Ed Neumeier, som skrev originalfilmen, avslöjade nyss att han jobbar på en uppföljare åt MGM:

- Vi får inte säga så mycket. Men det har gjorts en del andra RoboCop-filmer samt en remake nyligen. Den här ska snarare återvända till den gamla ”RoboCop” som vi alla älskar. Vi börjar där och går vidare. Det är en fortsättning på den första filmen, som jag ser det. Lite mer old school, säger han i en intervju med Zeitgeist.

Frågan är om Peter Weller, 70 år, ska upprepa rollen eller om man lyckas övertala Paul Verhoeven att regissera igen? "RoboCop" är onekligen en kultfilm med många fans, och det är en franchise som förmodligen har mer att ge.

Vill ni se en uppgraderad "RoboCop 2" eller borde idén skrotas? Kommentera nedan.
| 23 januari 2018 10:15 |