Film

Skribent

Alexander Dunerfors

17 juli 2015 | 12:15

Neill Blomkamp bjuder på ny ”Alien”-bild

Rymduppföljaren flyger framåt med planerad landning 2017.
Neill Blomkamp bjuder idag på en ny konceptbild från sin ”Alien”-uppföljare. På Instagram skriver regissören kortfattat:

”Alien går riktigt bra. Älskar det här projektet.” 

På bilden ser vi en åldrad Ripley (Sigourney Weaver) och Hicks (Michael Bien), troligtvis bekymrade inför en ny attack från slemmiga rymdmonster.Neill Blomkamp fick ”Alien”-uppdraget på ett lite ovanligt sätt. Som ett stort fan av Ridley Scotts och James Camerons två filmer skissade han på en egen uppföljare, och delade bilderna på nätet. Fansen älskade vad de såg och på så sätt fångade han filmstudion Fox uppmärksamhet.

- Istället för att gå till Fox och säga att jag vill göra en ”Alien”-film, så började jag göra den istället. Jag spenderade ett helt år på att göra konceptbilder, skriva manus, bara för att se om jag kunde hitta den där ”jag vill göra det här”-känslan. Bilderna var helt enkelt ett uttryck för min kärlek till ”Alien”, berättade Blomkamp för MovieZine.se i våras.

- Jag vill se Ripley, jag vill se Xenomorph och i ett bildspråk som är ”Alien” och ”Aliens”.

Och Sigourney Weaver, senast aktuell i Blomkamps ”Chappie”, är helhjärtat ombord:

- Neill har en bra förståelse för franchisen och jag kan inte tänka mig en bättre ”Alien”-regissör att jobba med.

"Alien 5" har planerad biopremiär 2017, för övrigt ett sci-fi-späckat år där också "Avatar 2" och "Star Wars: Episod VIII" landar på biodukarna.
| 17 juli 2015 12:15 |