Serie

Skribent

Alexander Kardelo

2 oktober 2018 | 16:00

Neil Gaiman skriver avtal med Amazon Studios

Författaren bakom ”American Gods” och ”Good Omens” kommer producera fler tv-serier för streamingtänsten Prime Video.
Fantasy-författaren Neil Gaiman har hittat ett nytt hem hos Amazon, som satsar miljarder på egenproducerade tv-serier under de kommande åren.

Efter ”American Gods” som redan visas på Prime Video, och ”Good Omens” som släpps under 2019, blir det fler fantasifulla produktioner från den kultförklarade författaren bakom bland annat "Coraline" och "Stardust". Det avslöjade Amazon under en pressträff i London, där Gaiman själv var på plats:

- Det är verkligen spännande. Jag har jobbat med Amazon av en ren slump de senaste åren. ”American Godz” fanns hos Starz, men de tog ut den till resten av världen. ”Good Omens” började som en BBC-serie, men blev för stor så de behövde en partner. BBC gick till Amazon som sa ”vi vill hellre att ni gör serien för oss”. Och det har varit ett nöje. Jag får ofta höra att mina idéer är konstiga, men Amazon har varit toppen.

Just nu filmas det sista på ”American Gods” andra säsong i Toronto, och ”Good Omens” har just spelats in i England med bland andra Michael Sheen och David Tennant i rollistan. Båda får streamingpremiär under 2019.

Fler Neil Gaiman-projekt kommer troligen att presenteras under det kommande året. Vilka böcker skulle ni vilja se filmade?
| 2 oktober 2018 16:00 |