Skribent

EvaEpic

22 februari 2012 | 20:15

Nedräkning till Oscarn: Bästa animerade film

Nu börjar galan närma sig, den 26:e februari för att vara exakt. Under tiden räknar vi på MovieZine ner genom att presentera de olika filmerna i nomineringskategorierna, en varje dag.

Nu är det inte långt kvar! Idag tittar vi närmre på de som blivit nominerade till bästa animerade film.

"En katt i Paris"
Regissörer: Jean-Loup Felicioli och Alain Gagnol

På dagen är Dino en vanlig huskatt och Zoes bästa vän, men om natten möter han upp gentlemannatjuven Nico och tillsammans stryker de över taken i huvudstaden Paris.

"Chico & Rita"
Regissörer:Tono Errando och Javier Mariscal

Chico är en ung pianist med stora drömmar och Rita är en sångerska med en extraordinär röst. Musiken och längtan efter romantik för dem samman, men vägen dit är inte alltid rak.

"Kung Fu Panda 2"
Regissör: Jennifer Yuh

Po är inte längre nudelkypare utan går numera under titeln "Drakkrigaren" och hans uppdrag är att skydda Fredens Dal tillsammans med de andra hjältarna. En ny ond motståndare dyker upp och det är upp till Po att ställa allt till rätta.

"Mästerkatten"
Regissör: Chris Miller

Detta är historien om Mästerkattens ungdom då han slog ihop sig med mästerhjärnan Humpty Dumpty och den gatusmarta Kitty för att stjäla den berömda Gåsen som lägger gyllene ägg.

"Rango"
Regissör: Gore Verbinski

Rango är en vanlig kameleont som lider av identitetskris. Han råkar hamna på fel sida av staden, en laglös del i vilda western bebodd av öknens mest sluga varelser och han tvingas ta sig an rollen som sheriff.

MovieZine gissar på: "Rango" för en rolig historia och snyggt animationsarbete. Men håller ändå tummarna för "En katt i Paris"...

Förra årets vinnare: "Toy Story 3"

Tidigare vinnare:
Upp (2009)
Wall-E (2008)
Råttatouille (2007)
Happy Feet (2006)
Wallace & Gromit i Varulvskaninens förbannelse (2005)
Superhjältarna (2004)
Hitta Nemo (2003)
Spirited Away (2002)
Shrek (2001) fick den första statyetten då priset infördes men special-Oscars har delats ut till Toy Story (1995), Vem satte dit Roger Rabbit? (1988) och till Walt Disney för Snövit och de sju dvärgarna (1938).

| 22 februari 2012 20:15 |