Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

30 januari 2020 | 18:35

NBC spelar in tv-serie om Robert Langdon - utan Tom Hanks

Tom Hanks har spelat karaktären från Dan Browns böcker i tre långfilmer, men kommer inte att vara en del av den nya serien.
Enligt Variety har NBC lagt en officiell beställning på ett pilotavsnitt av "Langdon", en tv-serie om Harvard-professorn Robert Langdon som är känd från de populära Dan Brown-böckerna.
 
"Änglar och demoner", "Da Vinci-koden" och "Inferno" har redan adapterats till långfilmer, regisserade av Ron Howard med Tom Hanks i huvudrollen som professor Langdon. Det finns däremot en bok mellan "Da Vinci-koden" och "Inferno" som aldrig adapterades till film, bland annat eftersom den ansågs påminna lite för mycket av "National Treasure" (2004) då båda utspelar sig i Washington D.C. och löser liknande typer av gåtor. 
 
Boken "Den förlorade symbolen" utspelar sig under blott 12 timmar där Robert Langdon bjuds till Washington D.C. av sin gamla mentor, Smithsonian Institution-chefen Peter Solomon. Problemet är bara att det inte är Solomon utan hans kidnappare som har lurat dit Langdon, givetvis för att lösa massa spännande gåtor och mysterier... om han inte vill att Solomon ska mördas.
 
Ron Howard kommer att vara involverad i den nya serien som exekutiv producent, medan Dan Dworkin ("The Crossing", "Scream") och Jay Beattie ("The Crossing", "Scream") kommer att skriva pilotavsnittets manus. Om NBC väljer att beställa en full säsong av serien kommer den sannolikt att få premiär redan nu till hösten eller som senast under våren 2021.
 

Läs också: Alexander Skarsgård klar för ondskefull huvudroll i nya "The Stand"

 
Är du sugen på att se Robert Langdon i en tv-serie - eller hade du hellre sett en till långfilm med Tom Hanks i rollen? Kommentera gärna nedan!
| 30 januari 2020 18:35 |