Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

11 september 2019 | 20:20

Alexander Skarsgård klar för ondskefull huvudroll i nya "The Stand"

Alexander Skarsgård fortsätter att välja intressanta roller - frågan är nu bara om nästa Emmy-vinst blir för rollen som den ondskefulle Randall Flagg?
Collider avslöjar att den svenske Golden Globe och Emmy-vinnaren Alexander Skarsgård är klar för rollen som den ondskefulle ledaren Randall Flagg, i den kommande Stephen King-serien "The Stand". 
 
Serien baseras på Kings bok med samma namn, som här i Sverige släpptes med titeln "Pestens tid". King har själv bekräftat att han inte var helt nöjd med slutet på sin bok, men att han nu äntligen kommer att få chansen att skriva om det - eftersom han har fått i uppdrag att skriva manuset till den nya miniseriens sista avsnitt.
 
Handlingen kommer att utspela sig innan, under och efter att ett supervirus utrotar 99 procent av alla människor på jorden. I USA samlas de få som överlevt antingen i ett slags harmoniskt paradis, med den 108-åriga karaktären Mother Abagail (Whoopi Goldberg) som ledare, eller i en grym stad där den ondskefulla ledaren Randall Flagg (Alexander Skarsgård) styr med järnhand. De båda ledarna representerar tillsammans det goda och det onda som finns kvar i världen - och slutligen måste alla överlevare bestämma sig för vem de vill följa.
 
Skarsgård, som vann mängder av priser för sitt ondskefulla porträtt i den första säsongen av "Big Little Lies" samt axlade rollen som viking-vampyren i "True Blood", känns verkligen som ett bra val till rollen som Flagg. Vid sidan om Skarsgård och Oscarsvinnaren Whoopi Goldberg (Mother Abagail) är exempelvis även James Marsden ("Westworld"), Amber Heard ("Aquaman") och Oscarsnominerade Greg Kinnear ("House of Cards") klara för större roller i miniserien.
 
Miniserien "The Stand" kommer att bestå av totalt 10 avsnitt, med en förväntad premiär hos CBS All Access under 2020. ABC gjorde 1994 en miniserie, med Gary Sinise huvudrollen, baserad på samma bok.
 

Läs också: Stellan Skarsgård om nya filmrollerna

 
Kommer du att ge "The Stand" en chans? Vad tycker du om Skarsgård i rollen som ondskan själv? Kommentera gärna nedan!
| 11 september 2019 20:20 |