Skribent

Anna Thunman Sköld

8 oktober 2013 | 21:01

NBC köper TV4:s "Welcome to Sweden"-komedi

TV4:s första engelskspråkiga satsning, "Welcome to Sweden", har sålts till amerikansk TV.

Den halvtimmeslånga komediserien är en (till viss del självupplevd) skapelse av Greg Poehler, mer känd för närvarande som lillebror till "Parks and Recreation"-stjärnan Amy Poehler, och handlar om en amerikansk snubbe (Poehler) som kärar ner sig i en svensk tjej (spelad av Josephine Bornebusch) och följaktligen flyttar till henne i Sverige.

Sen uppstår sedvanliga kulturkrockar.

Amy Poehler kommer att dyka upp i en cameo, och är även med och producerar serien, hon och broderns produktionsbolag heter gulligt nog Syskon. Japp, på svenska. Därutöver ska namn som Aubrey Plaza (även hon välkänd för "Parks and Rec"-fansen), Kiss-legenden Gene Simmons, Patrick "Dallas-Bobby" Duffy, Illeana Douglas, Sverige-entusiasten Will Ferrell och Lena Olin medverka.

"Welcome to Sweden" är inspelad både i Stockholm och i New York och är en samproduktion mellan nämnda Syskon, Felix Herngrens FLX, Entertainment One och TV4.

Nu ska alltså även den amerikanska marknaden få ta del av resultatet, när NBC köpt rättigheterna, enligt The Hollywood Reporter.

När det är tänkt att serien ska visas i svensk TV är ännu inte offentliggjort.

| 8 oktober 2013 21:01 |