Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

3 december 2013 | 01:30

NBC gör miniserie om Eliot Ness

I Brian De Palmas Oscarsklassiker "De omutbara" porträtterades Eliot Ness av Kevin Costner. Nu ska det även bli en miniserie om den berömde förbudstidsagenten.

Det är Craig Zadan och Neil Meron som står bakom den åttadelade TV-serien om den norskättade Eliot Ness (1903-1957) och hans tid efter att han lett De omutbara, den specialgrupp som fällde gangstern Al Capone.

Detta meddelar Deadline.

Beställare är amerikanska NBC. Titulerad "Nemesis" efter den bok projektet bygger på ("Nemesis: The Final Case of Eliot Ness" av William Bernhardt) ska serien utspela sig 1935 och kretsa kring Ness tid som generaldirektör för säkerhetsfrågor i Cleveland. Som sådan ansvarade han för både polis, brandkår och andra samhällsstöd.

I serien dyker kroppar upp i Cleveland och det framgår snart att det handlar om en seriemördare (USA:s första tydligen), kallad "The Torso" eftersom han alltid hugger huvudet av sina offer och stympar dem. I boken och serien blir Ness djupt insyltad i den följande utredningen. I verkligheten hade han dock bara en marginaliserad roll i det hela.

Inget är ännu sagt om när miniserien kan tänkas ha premiär.

| 3 december 2013 01:30 |