Film

Skribent

MovieZine

23 maj 2023 | 12:30

Natalie Portman vill göra mer Star Wars - men "ingen har frågat"

Skådespelerskan var kanon som Padme Amidala i George Lucas prequels. Så varför har det inte blivit något mer?
Natalie Portman har inte synts i en Star Wars-film sedan 2005 års "Episod III - Mörkrets hämnd". Hon är öppen för att återvända till karaktären Padme Amidala, men medger besviket att Lucasfilm ännu inte har ringt.
 
- Jag har ingen information om detta. Ingen hare någonsin bett mig om att komma tillbaka, men jag är öppen för det, säger hon till GQ.
 
 
Padme var en viktig roll i Darth Vaders origin story, och Portman delade flera ikoniska scener med Hayden Christensen. Hon är som bekant också mor till Luke och Leia, som ju verkar dyka upp i var och varannat Star Wars-projekt. Karaktärens död i "Mörkrets hämnd" gör det kanske lite svårt för skådisen att återkomma efter 20 år... men märkligare saker har hänt i Star Wars-galaxen.
 
Hon spelade senast i Taika Waititis "Thor: Love and Thunder", som ju är på gång med en egen Star Wars-film. Fingers crossed!
 
 
I samma videoinslag från GQ kommenterar Portman på det faktum att "Thor"-regissören Taika Waititi verkade ha glömt att hon medverkade i en Star Wars-film:
 
- Han frågade mig om jag ville vara med i en Star Wars-film. Jag sa "jag har varit med i en!" Jag trodde att han skojade som vanligt. Men efteråt berättade han i en intervju hur pinsamt det hela hade varit.
 
Vill ni se mer av Portman som Padme? Tyck till nedan.
| 23 maj 2023 12:30 |