Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

25 februari 2016 | 11:30

Nästa stora dramasatsning för Viaplay: "Vår tid är nu"

SVT och Viaplay satsar stenhårt på kvalitetsdramer efter "Black Widows" och "Swedish Dicks". En tredje drama-serie är på väg med Suzanne Reuter, Peter Dalle och Adam Lundgren.
Efter "Swedish Dicks" och "Black Widows" satsar Viaplay  hårt på drama-serier tillsammans med SVT. Som titeln föreslår är tiden inne för "Vår tid är nu". På rollistan ser vi bland andra Suzanne reuter, Peter Dalle och Adam Lundgren - mest känd som huvudrollen Pål i "Känn ingen sorg".

Familjen Löwander kämpar med att hålla igång krogverksamheten medan tiderna moderniseras efter andra världskriget och det blir en central konflikt i familjen. Vi följer medlemmarna och restaurangpersonalen genom fram- och motgångar under flera decennier ihop med det samtida modet och musiken.

Reuter ska spela matriarken Helga som försöker hålla ihop familjen och restaurangen som har varit i familjen i alla tider. Hon har hjälp av kökschefen Stickan (Peter Dalle) som är hennes ögon och öron i verksamheten. Äldste sonen Gustaf (Mattias Nordkvist) har med alla medel drivit restaurangen igenom krigstiderna och vill fortsätta med det. Mellansonen Peter (Adam Lundgren) tycker däremot att krogen måste anpassas till modernare tider i takt med samhällsutvecklingen, vilket förstås blir en konflikt. Yngsta dottern Nina (Hedda Stiernstedt) lever lyxlivet och omfamnar den moderna utvecklingen. Hon öppnar nattklubb i Stockholm, men allt ställs på ända när hon förälskar sig i kökspojken Calle (Charlie Gustafson).

Serien produceras av Jarowskij och är en samproduktion mellan SVT, Viaplay och Film i Väst.

"Vår tid är nu" kommer att ha premiär på SVT 2017 och på Viaplay 2018.

Vad tycker du om deras tidigare dramasatsningar: "Black Widows" och "Swedish Dicks"? Kan det här bli nåt?
| 25 februari 2016 11:30 |