Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 november 2021 | 22:35

Nästa Star Wars-film på bio dröjer

Tillfälligt flygförbud för "Wonder Woman"-regissören Patty Jenkins "Rogue Squadron".
"Roque Squadron" skulle bli nästa Star Wars-film på bio efter vattendelaren "The Rise of Skywalker". Men projektet har svårt att lyfta, och den planerade inspelningen år 2022 kommer inte bli av. Hollywood Reporter skriver att det beror på schemakonflikter för regissören Patty Jenkins, som också behöver klämma in en tredje "Wonder Woman" någonstans i sin kalender.

Filmen "Rogue Squadron" har tillfälligt plockats bort från produktionsschemat, och det är inte klart när arbetet kan sätta igång. Det planerade premiärdatumet julen 2023 kan vi troligtvis glömma.
 
Vi är dock enormt taggade på filmen som Jenkins hoppas ska bli "den bästa fighterpilot-filmen som någonsin gjorts", så förhoppningsvis dröjer det inte länge innan de kan lyfta.
 
 
Kan det bli aktuellt med en annan Star Wars-rulle från Lucasfilm under tiden? Kanske - de har flera såna planerade, bland annat en i Taika Waititis regi. Men just nu verkar all fokus ligga på tv-sidan där flera ambitiösa Star Wars-serier produceras för Disney+. Näst på tur är "The Book of Boba Fett" med premiär i december.
| 8 november 2021 22:35 |