Film

Skribent

Alexander Svensson

5 april 2024 | 17:00

Nästa indiska actionrökare är snart här - se den galet våldsamma trailern till "Kill"

Någon i Indien verkar ha tänkt: "vad händer om man sätter John Wick på ett tåg?" Nu får vi se svaret.
Indisk actionfilm har på senaste tiden blivit allt större i västvärlden, med succéer som “RRR” och “Pathaan”. Nästa heta kandidat till att gå från Bollywood till Hollywood är “Kill”, en brutal actionrulle som redan höjts till skyarna av kritiker.
 
“Kill” följer soldaten Amrit, som är fast besluten att rädda kvinnan han älskar från ett arrangerat äktenskap. På vägen fastnar han dock på ett tåg fullt av knivbeväpnade galningar. Tur i oturen är att Amrit är grym på att spöa skiten ur allehanda bovar, och tågresan urartar i en blodig och galen slagsmålsfest som förmodligen inte är för hela familjen.
 
 
Trailern visar inte upp mycket av varken dialog eller berättelse, utan fokuserar istället på att visa hur Amrit använder nävar, fötter och allehanda tillhyggen för att göra livet blodigt för knivmännen. Filmen är hyllad av kritiker, som bland annat kallat den för “en blivande kultklassiker” (Collider) och “ett nytt riktmärke för actionfilm” (FirstShowing.net).
 
“Kill” är regisserad av Nikhil Nagesh Bhat, och i rollerna ser vi bland andra Lakshya, Tanya Maniktala och Raghav Juyal. Premiär blir det den 4 juli, och trailern kan ses nedan.
 
Vad tycker du? Ser “Kill” lovande ut?
 
| 5 april 2024 17:00 |