Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 augusti 2017 | 09:45

Se hur kommande ”Godzilla 2” hedrar originalet från 1954

Regissören Mike Doughertys bild från inspelningen är en fin present till Godzilla-fansen.
Med över 30 filmer under sju decennier är Godzilla förmodligen filmvärldens populäraste monster. De amerikanska versionerna kanske hörs och syns mest, men i Japan har Toho Studios fortsatt att producera filmer om den närmast odödliga varelsen - den senaste kom bara förra året.

Hollywood har som tur är inte glömt Godzillas ursprung. Nu filmas uppföljaren till Gareth Edwards ”Godzilla” från 2014, och där gömmer sig en liten referens till originalfilmen som började allt.
 
 
Ser den bekant ut? Prylen på bilden är en Oxygen Destroyer, ett massförstörelsevapen som användes i ”Godzilla - Monstret från havet” från 1954. I den klassiska monsterfilmen kämpade vetenskapsmannen Dr. Daisuke Serizawa med dilemmat om han skulle använda vapnet mot Godzilla, med vetskapen om dess destruktiva kraft.

Ett litet men mäktigt stycke filmrekvisita som borde ge superfans ett leende på läpparna, när de kliver in i biomörkret år 2019.

”Godzilla 2” (som ett tag gick under titeln ”Godzilla: King of the Monsters”) har roller åt Ken Watanabe, Sally Hawkins, Vera Farming, Kyle Chandler, Zhang Ziyi och ”Stranger Things”-stjärnskottet Millie Bobby Brown.
 
Är det bara en kul detalj, eller kommer Oxygen Destroyer spela en större roll i filmen? Vad tror ni? Kommentera nedan.
| 15 augusti 2017 09:45 |