Spel

Skribent

Anders Eklöf

27 maj 2021 | 10:54

Nästa "Dragon Quest" blir mörkare än tidigare

En av Japans största spelserier har fått sin tolfte del utannonserad och en hel del andra nya spel.
Under en direktsändning med fokus på en av de allra största japanska spelserierna, avslöjades nyligen "Dragon Quest XII: The Flames of Fate"
 
Trailern är ganska sparsmakad, men under direktsändningen avslöjades det att den tolfte delen i rollspelsserien kommer ha en mörkare ton och att det är gjort för en vuxnare publik än tidigare. 
 
 
Utöver det kommer du ställas inför val som påverkar berättelsen, stridssystemet kommer göras om rätt rejält (vilket är ganska stort för en serie som mer eller mindre haft samma system sedan 80-talet) och vi fick veta att det släpps samtidigt över hela världen. 
 
När det kommer och vilka konsoler det släpps till är dock oklart. 
 
Vi fick även veta att en remake av "Dragon Quest III" från 1988 är på väg till nya konsoler, ett spel som aldrig släpptes i Europa när det begav sig. Spelet har en riktigt härlig 2D-stil som blandar pixlar med 3D-grafik. 
 
 
Sist men inte minst kom även nyheten att onlinerollspelet "Dragon Quest X" från 2012, som inte heller har släppts här i väst, får en ny version kallad "Dragon Quest X: Offline"
 
Som titeln antyder är det ett nytt sätt att uppleva spelet på, som alltså inte kräver någon internetuppkoppling. Kartorna kommer vara mer kompakta än i originalet och seriens skapare Yuji Horii menar att det här är det perfekta spelet för de som inte gillar MMORPG-genren men som älskar "Dragon Quest". 
 
 
"Dragon Quest"-serien hade sin premiär 1986 på konsolen Nintendo Famicom och har sedan dess sålt i över 80 miljoner exemplar över hela världen. Spelen är så pass populära i hemlandet Japan att det finns en vandringssägen som menar att regeringen har förbjudit försäljningen av nya spel i serien, förutom på helger. 
 
Spelen handlar ofta om en hjälte som ska rädda världen, som åker iväg för att rädda prinsessor och slakta tusentals monster i turordningsbaserade strider. Karaktärerna designas alltid av mangatecknaren Akira Toriyama, som är mest känd som mannen bakom "Dragon Ball". 
 
Vad tycker du om "Dragon Quest"-serien? 
| 27 maj 2021 10:54 |